Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

Hogyan juthat el hozzánk?

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Pécsi Tudományegyetem
H-7624 Pécs, Ifjúság útja 6.
+36-72/ 503-600
btkinfo@pte.hu

 

KARUNK NÉGY CAMPUS-SZAL RENDELKEZIK

 

 

Ifjúság úti campus

Rókus utcai campus Zsolnay Kulturális Negyed Szántó Kovács János utca

 

Az Ifjúság útja 6. szám alatt található a legnagyobb egységünk, mely a maga 4 épületében főleg a bölcsész-szakoknak ad helyet. A Rókus utcai épületünk a történelem, régészet, néprajz, szociális munka és szociálpolitika szakos hallgatók második otthona. 2012. februárja óta a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék a Zsolnay Kulturális Negyed E 25-ös épületében található. A Humán Fejlesztési és Művelődéstudományi Intézet a Szántó Kovács János utcában található.

 

MEGKÖZELÍTÉS

Ifjúság úti campus

 

Távolsági autóbusszal érkezőknek:

A buszpályaudvarnál (vásárcsarnok, piac) található a 30-as helyi járat megállója. A hatodik megállónál (Ifjúság útja) célszerű leszállni, így a B épület bejárata elé érkezik a látogató. Ha bemennek a B épületbe, a balra levő folyosó végén levő ajtó az arborétumba vezet,  az aszfaltozott úton végighaladva a D épületbe juthatnak. A B épülettel szemben állva, balra indulva, eljuthatnak a főbejárathoz (A épület).

Az épületek portáin további útbaigazítás kérhető.

Helyi buszmenetrend

Távolsági buszmenetrend

Vasúton érkezőknek:

A vasútállomáson levő buszpályaudvarról a 30-as autóbusszal a hatodik megállónál (Ifjúság útja) célszerű leszállni, így a B épület bejárata elé érkezik a látogató. Ha bemennek a B épületbe, a balra levő folyosó végén levő ajtó az arborétumba vezet,  az aszfaltozott úton végighaladva a D épületbe juthatnak. A B épülettel szemben állva, balra indulva, eljuthatnak a főbejárathoz (A épület).

Az épületek portáin további útbaigazítás kérhető.

Helyi buszmenetrend

Vasúti menetrend

Autóval érkezőknek:

Budapest felől a város az M60-as autópályán érhető el leggyorsabban. Az autópályát elhagyva a városba dél felől érkezünk. Egyenesen végighaladva a II. János Pál, majd a Siklósi úton elérhetjük a városközpontot. Az Alsómalom utcáról (az Árkád bevásárlóközpont mellett elhaladva) balra fordulva követjük a Rákóczi, majd a Hungária utat, ami a Szigeti útba torkollik. Innen jobbra felkanyarodva, a Honvéd utcán elérhetjük a kar Ifjúság úti campusát.

A város a 6-os főútról is megközelíthető, ekkor a keleti városrészbe érkezünk. Végig követve a 6-os főút vonalát (Zsolnay Vilmos út) elérjük a Rákóczi utat, ahonnan utunkat a fentiek szerint folytathatjuk.

Nyugat felől (szintén a 6-os úton érkezve) Uránvároson keresztülhaladva a Nendtvich Andor út és a Tüzér utca kereszteződésénél kell balra fordulni, majd onnan a Honvéd utcán folytava utunkat elérhetjük az Ifjúság útját.

Útvonaltervező 

Rókus utcai campus (M épület - a portát elhagyva jobbra levő épület)

Távolsági autóbusszal érkezőknek:

A buszpályaudvarról (vásárcsarnok, piac) látszik az Árkád bevásárlóközpont épülete.

Az Árkád bal oldalán felfelé haladó utcán (Bajcsy-Zsilinszky utca) eljuthatnak a Konzum Áruházhoz, mely előtt a 2-es vagy 27-es buszokra felszállva a Szliven Áruház megállóig (4 megálló) kell menni. Leszálláskor a jobbra felfelé vezető utca a Rókus utca. A campust a jobb oldalon keressék.

Helyi buszmenetrend

Távolsági buszmenetrend

Vasúton érkezőknek:

A vasútállomástól a felfelé vezető utcán (Szabadság u.) eljutnak a Zsolnay-szobornál levő körforgalomhoz. Rögtön szemben találják a 2-es és 27-es helyi járatok megállóját. Ezekkel a Szliven Áruház megállóig (2 megálló)  kell menni. Leszálláskor a jobbra felfelé vezető utca a Rókus utca. A campust a jobb oldalon keressék.

Helyi buszmenetrend

Vasúti menetrend

Autóval érkezőknek:

Budapest felől a város az M60-as autópályán érhető el leggyorsabban. Az autópályát elhagyva a városba dél felől érkezünk. Egyenesen végighaladva a II. János Pál, majd a Siklósi úton elérhetjük a városközpontot. Az Alsómalom utcáról (az Árkád bevásárlóközpont mellett elhaladva) balra fordulva követjük a Rákóczi, majd a Hungária utat, ami a Szigeti útba torkolik. Innen jobbra felkanyarodva a Rókus utcán találjuk magunkat

A város a 6-os főútról is megközelíthető, ekkor a keleti városrészbe érkezünk. Végig követve a 6-os főút vonalát (Zsolnay Vilmos út) elérjük a Rákóczi utat, ahonnan utunkat a fentiek szerint folytathatjuk.

Nyugat felől (szintén a 6-os úton érkezve) Uránvároson keresztülhaladva a Nendtvich Andor út és a Tüzér utca kereszteződésénél kell balra fordulni, majd onnan jobbra kanyarodva rátérhetünk a Szigeti útra, amelyről balra nyílik a Rókus utca.

Útvonaltervező

Zsolnay Kulturális Negyed

Távolsági autóbusszal érkezőknek:

A buszpályaudvar északi oldalán található a 21-es helyi járat megállója. A harmadik megállónál (Zsolnay Negyed) célszerű leszállni, és kb. 100 méter megtétele után eljutunk a negyedbe. A függőhídon déli irányból áthaladva bal kéz felé találjuk az E 25-ös épületet.

Egyéb járatokat a északi oldali kijárattól jobbra, a zebrán átkelve, jobbra levő buszmegállóban találnak (60-as, 60A-s)

Az épület portáján további útbaigazítás kérhető.

Helyi buszmenetrend

Távolsági buszmenetrend

Vasúton érkezőknek:

A vasútállomáson levő buszpályaudvarról a 13, 14, 15, 15A, 20, 113 számú autóbuszokkal a Zsolnay Negyed megállónál célszerű leszállni, és kb. 100 méter megtétele után eljutunk a negyedbe. A függőhídon déli irányból áthaladva bal kéz felé találjuk az E 25-ös épületet.

Az épület portáján további útbaigazítás kérhető.

Helyi buszmenetrend

Vasúti menetrend

Autóval érkezőknek:

Budapest felől a város az M60-as autópályán érhető el leggyorsabban. Az autópályát elhagyva a városba dél felől érkezünk. Egyenesen végighaladva a II. János Pál, majd a Siklósi úton elérhetjük a városközpontot. Az Alsómalom utcáról (az Árkád bevásárlóközpont mellett elhaladva) jobbra fordulva követjük a Rákóczi, majd a Zsolnay Vilmos utcát. Jobb kéz felé, a függőhíd mellett találjuk a parkolóházat.

A város a 6-os főútról is megközelíthető, ekkor a keleti városrészbe érkezünk. Végig követve a 6-os főút vonalát (Zsolnay Vilmos út) elérjük a Zsolnay Kulturális Negyedet. Az E 25-ös épület ebből az irányból a Felsővámház utcára (jobbra) kanyarodva közelíthető meg.

Nyugat felől (szintén a 6-os úton érkezve) Uránvároson keresztülhaladva, folyamatosan a 6-os számú főutat követve elérjük a a Zsolnay Vilmos utcát. Jobb kéz felé, a függőhíd mellett találjuk a parkolóházat.

Útvonaltervező

 

 

Szántó Kovács János utca 

 

Távolsági autóbusszal érkezőknek:

A vásárcsarnok épületének nyugati oldalán (Bajcsy-Zsilinszky út) szállj fel 4-es vagy 4Y számú járatra Uránváros, autóbusz-állomás irányába. 7 megállót követően a Mecsek Áruház megállóhelynél szállj le. Sétálj vissza, keleti irányba az Ybl Miklós utcáig (az első kereszteződés), majd indulj északra (kereszteződéshez érve balra). Sétálj egyenesen az Ybl Miklós utcán 5-6 percig (átkelés a négysávos főúton), itt balra fordulva a járdán haladj az első jobb oldali útleágazáshoz, itt rögtön újra jobbra, itt már megtalálod az épületsort.
 
Vasúton érkezőknek:

A pécsi Főpályaudvaron szállj fel a 4-es és 4Y buszra, Uránváros irányába, leszállóhely: Mecsek Áruház. Innen sétálj vissza, keleti irányba az Ybl Miklós utcáig (az első kereszteződés), majd indulj északra (kereszteződéshez érve balra). Sétálj egyenesen az Ybl Miklós utcán 5-6 percig (átkelés a négysávos főúton), itt balra fordulva a járdán haladj az első jobb oldali útleágazáshoz, itt rögtön újra jobbra, itt már megtalálod az épületsort.

Autóval érkezőknek:

Budapest felől a város az M60-as autópályán érhető el leggyorsabban. Az autópályát elhagyva a városba dél felől érkezünk. Egyenesen végighaladva a II. János Pál, majd a Siklósi úton elérhetjük a városközpontot. A távolsági autóbuszpályaudvar után követjük a 6-os főút vonalát, és az Ybl Miklós utcai kereszteződés után kb. 400 métert továbbhaladva kis utcán jobbra kanyarodj, itt már látható az épületsor, illetve a parkolók.

 

 

PTE BTK

 

 

 A jövő embere a bölcsész.