Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

Az OCRE projekt keretében ősszel publikus felhő szolgáltatásra lehet pályázni

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A GÉANT cloud szolgáltatás az OCRE projekt keretében 2021-től folytatódik, mellyel kapcsolatban a https://kifu.gov.hu/szolgaltatasok/ikt/felho/geant_cloud oldalon lehet tájékozódni.

 

GÉANT cloud szolgáltatás

GÉANT cloud szolgáltatás

A GÉANT (az Európai Oktatási és Kutatási Hálózatok Szövetsége) egy Európai Uniós közbeszerzési eljárást írt ki az NREN-ekkel (azaz a nemzeti kutatói hálózati szervezetekkel) közösen egy olyan keretmegállapodás megkötése érdekében, amelynek keretében a GÉANT összes partnere, vagyis az európai NREN-ek számára kereskedelmi felhőalapú infrastruktúra szolgáltatás biztosítható. A beszerzési eljárás a legtöbb ajánlatevő esetében megfelt az európai közbeszerzési törvény (2014/24/EU direktíva) előírásainak.

A GÉANT és az NREN-ek célja az volt, hogy azonosítsák azokat a kereskedelmi felhő szolgáltatókat, amelyek képesek az európai oktatási és kutatási intézmények igényeihez igazodni és ezt elérhetővé tegyék ezen felhasználói kör számára.

A tenderfelhívás eredményeként megkötött keretmegállapodás többféle felhő szolgáltatás igénybe vételét teszi lehetővé. Részletek itt.

Fotó: clouds.geant.org

PTE BTK

 

 

 A jövő embere a bölcsész.