Pécsi Tudományegyetem

Bölcsészettudományi Kar

 

                                                          
                                                              

Szakmai gyakorlat ösztöndíj

Nyomtatóbarát változatPDF változat

 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar pályázatot ír ki a 2019/2020-as tanévben Erasmus+ hallgatói szakmai gyakorlat mobilitási programban való részvételre

A pályázat célja:

A gyakorlat egy másik programországban található vállalkozásnál, szervezetnél eltöltött időszak. Célja, hogy segítséget nyújtson a közösségi munkaerőpiacon szükséges készségek elsajátításához és a fogadó ország gazdasági és társadalmi kultúrájának a megértéséhez. A fogadó vállalkozás a munkaerőpiacon vagy az oktatás, képzés vagy az ifjúság területén aktív privát vagy közintézmény lehet, Nemzeti Irodák és EU-szervek kivételével. 

Az Erasmus+ program keretében a pályázaton nyertes hallgatók lehetőséget kapnak arra, hogy a programország egyetemein, szakmai szervezeteinél, non-profit szervezeteinél szakmai gyakorlatot teljesítsenek. A mobilitás célja szakos tanulmányokkal egybekötött szakmai gyakorlat lehet. A mobilitás csak akkor valósulhat meg, ha a külföldi szakmai gyakorlatot a küldő intézmény elfogadja és azt a hallgató itthoni előmenetelébe (a PTE-s kreditszámokon) beszámítja és/vagy Diploma Supplementet állít ki.

Az Erasmus+ program keretében külföldön teljesítő hallgatók

abban a félévben, amikor a mobilitás megvalósul itthon is beiratkoznak, aktív hallgatói státuszt létesítenek, esetleges itthoni tandíjukat kifizetik és rendes ösztöndíjukat a külföldi tartózkodás idejére is megkapják;

Támogatható tevékenységek

- felsőoktatási hallgatók szakmai gyakorlati mobilitása (2-6 hónap);

- tanulmányok és szakmai gyakorlat kombinációja (hossza 3-12 hónap);

Jelentkezés: https://outgoing.pte.hu/ 

 részletes pályázati kiírás a csatolmányok között található. A pályázatok elkészítésével kapcsolatos kérdésekben Lajos Mária és Kovács-Samu Éva (btk-erasmus@pte.hu) kari koordinátorok tudnak további információval szolgálni.

Sikeres pályázást kívánok!

Prof. dr. Bereczkei Tamás
dékán, egyetemi tanár

Pécs, 2019. január 24.

  

A PTE ÁLTAL JAVASOLT SZAKMAI GYAKORLAT HELYEK  http://erasmus.pte.hu/hu/content/szakmai-gyakorlati-helyek
KÖZVETÍTÉSSEL FOGLALKOZÓ SZERVEZETEK, INTÉZMÉNYEK

http://www.eplusifjusag.hu/

http://www.eurodesk.hu/

https://ec.europa.eu/hungary/home_hu

 

 

 

PTE BTK

 

 

 A jövő embere a bölcsész.